top of page
  • תמונת הסופר/תשירה צינמון לינדנבלט

הפניה ליצירת קשר באתר - חומר למחשבה על משהו שקרה לי לאחרונה

עברתי דירה לפני שבועיים. עברנו לדירה מעבר לכביש מה שבהתחלה היה נראה כמו משהו שיהיה יחסית קליל, אז זהו שלא..

אחרי שהתמקמנו וכמעט לא נשארו ארגזים התחלתי במלאכת עדכון הכתובת החדשה שלי בחברות שירותים שונות. אמנם אותו הרחוב אבל מספר הבית והדירה שונים. ברוב המקרים זו היתה פעולה קלה לביצוע באתר של החברה אבל היתה חברת ביטוח אחת ששם כל פעם אחרי שעשיתי את השינוי הקטן בכתובת שלי זה מה שהופיע:



ואחרי כמה ניסיונות שגם היו בהפרש של כמה שעות בינהם אני הבנתי שאין מנוס מלפנות לחברה כדי לבקש לעדכן את פרטי הכתובת החדשים. זה מה שהופיע בתפריט בעמוד הבית של החברה:


שמחתי ממש לראות שאפשר לתקשר איתם בוואטסאפ וזה יחסוך לי זמן המתנה לשירות לקוחות אבל כאן קרו 2 דברים שחשוב לשים אליהם לב ולהימנע מהם ככל שאפשר: 1. לחצתי על כפתור של וואטסאפ והגעתי לעמוד שמסביר על הדרכים ליצור קשר עם החברה. לא נפתח חלון של וואטסאפ . 2.האייקון של וואטסאפ יצר ציפיה שזו דרך התקשרות אפשרית מולם כשבפועל, בעמוד שמפרט את דרכי ההתקשרות שאליו הגעתי, וואטסאפ לא מוזכרת שם ואפשר לפנות רק במייל או בשיחת טלפוןן לאחד ממוקדי השירות.


כשדבר כזה קורה נרשמת בתת המודע שלנו חוויה של חוסר אמינות ואני בטוחה שתסכימו איתי שזו חוויה שחשוב שלא תקרה.


אז איך אפשר להימנע מסיטואציה כזו ומה חשוב לעשות כדי לוודא שהמשתמשים יוכלו לפעול בקלות וליצור קשר בצורה פשוטה ונוחה?

תיאום ציפיות זה שם המשחק.

1. להשתמש באייקונים שאנשים מכירים ומבינים מה הם מייצגים.

2. לא להציג דרך התקשרות שלא אפשרית בכלל.

3. לוודא שהאייקון של הכפתור להתקשרות ישקף את מה שעומד לקרות בלחיצה עליו - אם זה אייקון לתוכנה/אפליקציה אז שהלחיצה תפעיל אותה מייד ואם זה הפניה למידע לדרכי התקשרות אז שהאייקון ישקף את זה ואכן נעבור לדף המידע.

חוויית משתמש טובה באה לידי ביטוי כשכל הדברים הקטנים עובדים נפלא וזה קל לוודא שמקרה כמו שקרה כאן לא יקרה בנכס הדיגיטלי שלך.


אני מדי פעם נכנסת לנכסים הדיגיטליים שלי ומוודאת שכל הכפתורים עובדים ומפנים לאן שהם צריכים בין אם ביצירת קשר ובכלל. אולי זו הזדמנות גם בשבילך לפנות ממש דקות בודדות ולעשות את זה גם.


אצלך הכל תקין?

bottom of page